notice

Senaste prisuppdatering 1-3-2020. Vänligen registrera dig för att få tillgång till prisinformation (tillgänglig efter inloggning)

Vi är öppna för affärer. Leveransen kan ta några dagar längre.

3 aandachtspunten voor de aanschaf van diamanten

Köpa diamanter som privatperson

Som privatperson kan du numera köpa garanterat etiska kvalitetsdiamanter via diamantgrossisten Diberget:

  • Diamanter med eller utan certifikat
  • Garanterat etiskt utvunna diamanter
  • Snabbt en offert från de allra bästa juvelerarna och guldsmederna
  • Beställ din diamant från en juvelerare i närheten

Beställa diamanter från Diberget som privatperson

Diberget levererar inte direkt till privatpersoner, men ser till att du kan komma i kontakt med rätt juvelerare eller guldsmed för dina diamanter. Om du fyller i dina kontaktuppgifter, så skickar vi dem till ett antal juvelerare och guldsmeder i din omgivning. De kommer då att ta kontakt med dig och skicka en offert så att du kan beställa en etisk diamant av hög kvalitet. Det är också möjligt att lämna in en ansökan via vår online diamant-databas.

Fyll i kontaktformuläret

Etiskt utvunna diamanter

Alla diamantleverantörer som vi handlar från är bundna till Kimberleyprocessen. Det garanterar att diamanterna har införskaffats från tillförlitliga källor och att deras ursprung är konfliktfritt och lagligt. Du kan alltså vara säker på att våra diamanter inte är några ”blods”- eller ”konfliktdiamanter”.

Certifierade diamanter

När du köper diamanter kan du välja mellan diamanter med eller utan certifikat. Certifieringen av diamanter görs enligt en internationell standard. Med ett certifikat har du ett bevis på diamantens kvalitet. Ett certifikat säger dock inget om diamantens värde. Det är endast en analys av diamantens kvalitet och egenskaper och säger inget om värdet. Diamanten kontrolleras och bedöms enligt följande kriterier:

  • Slipning
  • Mått
  • Vikt
  • Färg
  • Klarhet
  • Slipkvalitet

Icke-certifierade diamanter

Vad det gäller kvalitet är det i princip ingen skillnad på certifierade och icke-certifierade diamanter. Diamanter utan certifikat har dock inte bedömts av ett laboratorium, vilket gör att det inte går att ge en 100-procentig kvalitetsgaranti. Å andra sidan har inga kostnaders gjorts för bedömning av diamanten, vilket gör att priset är avsevärt lägre än för diamanter med certifikat.

Priser på diamanter

Priset på en diamant värderas efter fyra olika egenskaper. Dessa egenskaper kallas “de fyra C:na”: cut, carat, clarity och colour.

Cut (slipning)
Cut (slipning) Diamantens slipning beror på dess inre proportioner och sliptekniken. De olika slipformerna har alla ett unikt sätt att bryta ljuset på.

Carat (karat)
Carat (karat) Karat är ett mått på vikten på ädelstenar. En karat är lika med 0,2 gram. En diamant på 0,6 gram anges som 3 karat.

Clarity (klarhet)
Diamantens klarhet är unik och kan jämföras med människans fingeravtryck. Klarheten kan påverkas av eventuella yttre brister (som uppstått under slipprocessen eller slitage) och inneslutningar (som fläckar eller sprickor).

Colour (Färg)
Diamantens färg har stort inflytande på priset. I allmänhet gäller; ju mindre färg, ju högre värde. Skalan för att gradera färgen går från D till Z, där D är den bästa graderingen.

Varför köpa diamanter från Diberget?

Diberget är en diamanthandel i Antwerpen som levererar diamanter till juvelerare och guldsmeder. Juvelerare från hela Europa och USA köper sina diamanter från Diberget. De väljer Diberget på grund av den höga kvaliteten samt garantin att diamanterna har utvunnits på etiskt vis.

Kontakt

Har du frågor, kommentarer eller önskar göra en beställning, använd gärna vårt kontaktformulär (Kan du inte se våra priser? Då måste du först registrera dig på hemsidan. När du har loggat in, kan du titta på prisuppgifterna.)